Voorstellingen

In de dromenschijn.
Daan logeert bij zijn opa. Hij mag in een tentje slapen, in de tuin naast het huis. Dat is best spannend! Gelukkig is het volle maan…. Dan is het niet zo donker. Hij heeft een héle gave droom! Hij droomt dat zijn opa een soort super-opa is. Als hij ’s morgens wakker wordt is er iets heel vreemds aan de hand…… Was het wel een droom?

Deze voorstelling nodigt kinderen uit om te filosoferen. Wat kan en wat niet?! Wat zou jij graag willen? Waar word jij blij van? En waarvan verdrietig? Is de natuur wreed of niet? Kan Poes er iets aan doen dat hij een vogeltje wil vangen? Vind je een poes dan nog lief of niet?

 

Door en Roosje

We spelen het sprookje van Doornroosje, maar dan net even anders! Het gaat over een schaap (Door) en een prinses (Roosje). De prinses is dol op Door en maakt van haar schapenwol allerlei dingen met een haaknaald. Eigenlijk wil ze ook graag leren breien…. Maar om de een of andere reden mag ze absoluut niet breien van haar ouders. Op haar 18e verjaardag vraagt ze toch breipennen voor haar verjaardag. Ze krijgt ruzie met haar ouders en loopt boos het bos in. Daar zit een klein oud vrouwtje te huilen op een boomstronk. En ze zit met een breiwerk. De prinses wil het vrouwtje troosten en helpen…. Maar dan gebeurt er iets akeligs! Wie zal prinses Roosje redden?

Deze voorstelling is een variant op het sprookje van Doornroosje. Er zitten in  educatieve elementen in over het scheren van de schapen en wat er daarna met de wol gebeurt. Ideaal voor het voorjaar omstreeks de schapenscheertijd!

Belka en Strelka.

Theater Poppekus speelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal over Belka en Strelka. Na de mislukte ruimtereis van Laika, het eerste hondje dat in een raket gelanceerd werd, worden deze twee hondjes voorbereid op een geheime missie. Zij gaan een ruimtereis maken met de Spoetnik 5! Dit gebeurt onder leiding van de Russische professor Oleg en zijn assistent Alexander. Zullen Belka en Strelka dit avontuur overleven?

Dit verhaal gaat over de training van de hondjes: ze moeten op commando leren eten in het ruimtestation, op commando plassen en poepen, ze moeten wennen aan de zwaartekracht die enorm aan ze trekt bij de lancering van de raket èn natuurlijk moeten ze werken aan een goede conditie!

Een stukje geschiedenis op een speelse manier, mooi passend in thema’s over de ruimte, astronauten of techniek.

De zeemeermin en de linke soep

Dit verhaal gaat over een zeemeermin die is uitgenodigd voor een groot feest op de bodem van de Noordzee. Ze is een beetje verdrietig, want ze heeft helemaal niets om zichzelf een beetje mee te versieren en ze wil toch een beetje leuk naar het feest gaan. Gelukkig kan juffrouw Krab haar helpen met een schelpenketting en een tiara voor in haar haar. Er loert echter gevaar! Terwijl juffrouw Krab druk aan het knutselen is, wordt ze bijna opgegeten door een hongerige haai. Na een dapper gevecht vlucht ze een grot in en de haai wil erachteraan, maar komt klem te zitten in de opening. Door hulp van de zeemeermin komt hij vrij. Hij moet haar wel beloven dat hij haar óók zal helpen als zij eens in nood is. Natuurlijk belooft hij dat…….

Op weg naar het feest raakt de zeemeermin verstrikt in plastic soep. Wat een panieksituatie! Maar dan komt de haai voorbij en moet hij zijn belofte waarmaken. Zal het allemaal wel goedkomen in de Noordzee?

Een grappige, maar ook héél spannende voorstelling over elkaar de helpende hand toesteken en het aanpakken van de vervuiling van de zee door plastic afval.

Het grote poëzieboek – De verdwaalde leeuw

Theater Poppekus heeft een speciale voorstelling gemaakt over poëzie. We gaan laten zien dat poëzie niet saai is maar hartstikke leuk! We nemen de kinderen mee door een reuzenboek. Het gaat over een leeuw die verdwaald is. Hij is zijn eigen verhaal en bladzijde kwijt. Al zoekende komt hij in de andere verhalen van het boek terecht. De dieren uit deze verhalen willen hem wel helpen de weg terug te vinden, maar daar moet hij wel wat voor doen. Samen met de kinderen zal hij wat poëzie-opdrachten moeten vervullen. Uiteindelijk vindt hij natuurlijk zijn bladzijde weer terug!

Deze voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. In het boek noemen de we bekende verhalen van Reinaert de Vos, De Bremer Stadsmuzikanten, De vos en de raaf, De egel en de haas en De leeuw en de muis. Om de voorstelling een nog leukere beleving te maken voor ouder en kind, raden wij aan om deze verhalen eens op te zoeken en het er samen over te hebben. In het poëzieboek komen we de personages van deze verhalen tegen. Hoe leuk is het dan om ze ook werkelijk te herkennen!

Een dag uit het leven van een bij

https://youtu.be/utf5s4F6jw0

In deze voorstelling laten we zien hoe het zit met de bloemetjes en de bijtjes. We gaan binnen kijken in ons speciale insectenhotel en zien hoe meneer Bij en Lievie, het lieveheersbeestje wonen en wat ze nou de hele dag doen. Ze helpen elkaar en uiteindelijk zorgt die samenwerking ervoor dat er een appeltje aan de boom groeit!

We laten een reuzenappelbloesem zien met daaronder het vruchtbeginsel. Uit dit vruchtbeginsel zal uiteindelijk de appel groeien.

Zoeza maakt vrienden.

Met deze voorstelling ging Theater Poppekus van start!

Heksje Zoeza wordt door de Raad der Wijze Heksen weggestuurd uit Zoezaland Ze moet naar het bos om te leren een goede heks te worden. Maar hoe wordt je een goede heks? Daar zijn strenge regels voor. Wil Zoeza dat allemaal wel? Op haar zoektocht komt ze allerlei dieren tegen in het bos. Van deze dieren leert Zoeza hele andere dingen……

In onze beginperiode zaten we nog gedeeltelijk in de poppenkast. Inmiddels spelen we UIT de kast en hebben we deze voorstelling herschreven als theaterstuk.

Het verhaal gaat over vriendjes maken en opkomen voor jezelf.