Voorstellingen

Twiet!

Deze voorstelling gaat over het jonge vogeltje Twiet dat eigenlijk te laat geboren wordt.

Mamavogel heeft het leggen van haar ei uitgesteld tot het najaar i.v.m. de corona-crisis. Dat leek haar een goed plan, maar ze was even vergeten dat het in de herfst al snel kouder wordt en dat na de herfst de koude winter komt. En vóór de winter moeten zij vertrokken zijn, want zij zijn TREKvogels! Kan Twiet de kou trotseren? En leert zij op tijd om te vliegen? Ook zij moet met haar moeder mee op de trektocht…. Gaandeweg leert ze heel veel over zichzelf en andere “rare vogels”. Het valt niet altijd mee, maar gelukkig staat het vogelhuis waarin Twiet is geboren in de tuin van de oma van Pim. Pim is graag bij oma en komt elke dag even langs. Hij steekt graag de helpende hand toe.

Deze voorstelling is leuk voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor de oudere kinderen (en niet te vergeten de (groot)ouders, zitten er leuke educatieve elementen in én staat er een oude wijze boom in het decor die de situaties graag benadrukt met een spreekwoord of gezegde.

 

Huilende wolven huilen niet

Theater Poppekus speelt graag in op actuele onderwerpen. Momenteel is het groot nieuws dat er wolven zijn gesignaleerd op de Veluwe!

Wat zijn wolven nou voor dieren? Hoe leven ze eigenlijk? En hoe praten ze met elkaar? In een grappig verhaal laten ze de wolf een grote rol spelen! Er gebeuren gekke dingen bij de caravan….. Er verdwijnt een kippenpootje van de barbecue en de vuilnisbak wordt omgegooid en uitgeplozen. Opa denkt dat Pim het heeft gedaan. Pim weet van niks, maar opa gelooft hem niet. Ze krijgen er zelfs een beetje ruzie over. Als ze ’s avonds gaan slapen en opa nog even bij de barbecue zit tot de kooltjes opgebrand zijn, gebeurt er iets heel moois! En daaruit blijkt dat Pim inderdaad de kippenpoot niet gepikt had en ook de vuilnisbak niet omver gelopen had!

Oh ja, Roodkapje komt ook nog even voorbij…. Pim houdt namelijk heel erg van lezen. Als hij leest, vergeet hij alles om zich heen! Eigenlijk ga je dan ook een beetje op reis….. Alleen loopt het sprookje van Roodkapje net even anders dan in het echte sprookje….

 

De zeemeermin en de linke soep

Dit verhaal gaat over een zeemeermin die is uitgenodigd voor een groot feest op de bodem van de Noordzee. Ze is een beetje verdrietig, want ze heeft helemaal niets om zichzelf een beetje mee te versieren en ze wil toch een beetje leuk naar het feest gaan. Gelukkig kan juffrouw Krab haar helpen met een schelpenketting en een tiara voor in haar haar. Er loert echter gevaar! Terwijl juffrouw Krab druk aan het knutselen is, wordt ze bijna opgegeten door een hongerige haai. Na een dapper gevecht vlucht ze een grot in en de haai wil erachteraan, maar komt klem te zitten in de opening. Door hulp van de zeemeermin komt hij vrij. Hij moet haar wel beloven dat hij haar óók zal helpen als zij eens in nood is. Natuurlijk belooft hij dat…….

Op weg naar het feest raakt de zeemeermin verstrikt in plastic soep. Wat een panieksituatie! Maar dan komt de haai voorbij en moet hij zijn belofte waarmaken. Zal het allemaal wel goedkomen in de Noordzee?

Een grappige, maar ook héél spannende voorstelling over elkaar de helpende hand toesteken en het aanpakken van de vervuiling van de zee door plastic afval.

 

Het grote poëzieboek – De verdwaalde leeuw

Theater Poppekus heeft een speciale voorstelling gemaakt over poëzie. We gaan laten zien dat poëzie niet saai is maar hartstikke leuk! We nemen de kinderen mee door een reuzenboek. Het gaat over een leeuw die verdwaald is. Hij is zijn eigen verhaal en bladzijde kwijt. Al zoekende komt hij in de andere verhalen van het boek terecht. De dieren uit deze verhalen willen hem wel helpen de weg terug te vinden, maar daar moet hij wel wat voor doen. Samen met de kinderen zal hij wat poëzie-opdrachten moeten vervullen. Uiteindelijk vindt hij natuurlijk zijn bladzijde weer terug!

Deze voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. In het boek noemen de we bekende verhalen van Reinaert de Vos, De Bremer Stadsmuzikanten, De vos en de raaf, De egel en de haas en De leeuw en de muis. Om de voorstelling een nog leukere beleving te maken voor ouder en kind, raden wij aan om deze verhalen eens op te zoeken en het er samen over te hebben. In het poëzieboek komen we de personages van deze verhalen tegen. Hoe leuk is het dan om ze ook werkelijk te herkennen!

 

Een dag uit het leven van een bij

https://youtu.be/utf5s4F6jw0

In deze voorstelling laten we zien hoe het zit met de bloemetjes en de bijtjes. We gaan binnen kijken in ons speciale insectenhotel en zien hoe meneer Bij en Lievie, het lieveheersbeestje wonen en wat ze nou de hele dag doen. Ze helpen elkaar en uiteindelijk zorgt die samenwerking ervoor dat er een appeltje aan de boom groeit!

We laten een reuzenappelbloesem zien met daaronder het vruchtbeginsel. Uit dit vruchtbeginsel zal uiteindelijk de appel groeien.