Wie zijn wij?

Tineke
Mijn naam is Tineke Jonkman en ik ben eigenaar van Theater Poppekus.

Poppentheater maken is mijn passie en Theater Poppekus is mijn uitgekomen droom. Met een aantal fijne mensen maak ik deze droom nu waar..... We doen alles zelf: verhalen verzinnen, decors maken, muziekjes zoeken, liedjes opnemen. Het kost best veel tijd en is ook hard werken, maar ik vind het een leuke, inspirerende, creatieve job, waar ik heel gelukkig van word!

In 2014 zijn we gestart en na een periode van experimenteren met verschillende poppen, decors en bezetting kan ik nu zeggen dat er een uniek poppentheater is gegroeid. We zijn volledig uit de (poppen)kast gekomen en spelen nu in een groot decor. Onze taak is om de poppen zó te manipuleren dat het publiek oog heeft voor de poppen en ons vergeet.  Ik hou ervan om verhalen te verzinnen en ze te vertalen naar een voorstelling.  Mijn uitdaging is om met het theater het publiek te raken. Het publiek even mee te nemen naar een andere wereld. Een beleving…

 

Claudia
Mijn naam is Claudia Neeft en ik ben actrice van beroep. Ik maak al jarenlang theater voor kinderen en ik ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van Theater Poppekus. Voor mij leven alle knuffelbeesten van mijn dochter gewoon en zelf slaap ik ook nog met een heel grote knuffel beer. Om de poppen en dieren van Theater Poppekus tot leven te laten komen in heerlijke, leerzame en soms hilarische stukken, maakt mij een bevoorrecht en gelukkig mens.

 

Rob
Mijn naam is Rob Bakker en ik heb een eigen klusbedrijf.
Vanaf de eerste minuut ben ik betrokken bij Theater Poppekus. Ik regel het licht en geluid tijdens de voorstellingen en maak de decorstukken. Klussen in het klein, zeg maar! Tijdens de educatieve wandelingen assisteer ik als “tuinman Rob” onze boswachter en regel dan de techniek. Ook schiet ik de promofilmpjes voor Facebook, YouTube en andere projecten. Theater Poppekus maakt me altijd blij!

 

Marijke
Ik ben Marijke den Heijer, de jongere zus van Tineke Jonkman. In het dagelijks leven ben ik freelance eventmanager en zo af en toe maak ik deel uit van het Theater Poppekus team. Als kind was ik al gek op poppentheater. Met de poppenkast op de kleuterschool, Sesamstraat, de Muppetshow en de Freggels ontsnapte ik aan de realiteit en droomde ik lekker weg. Nu ik volwassen ben is het enorm leuk om samen met mijn zus voorstellingen te spelen en de kinderen een geweldige beleving te geven. Prachtig om te zien hoe de kinderen en óók de opa´s, oma´s en ouders meeleven in allerlei emoties.

 

Marjan
Ik ben Marjan Padding. Ik heb heel lang in de kinderopvang gewerkt en heb veel ervaring met het werken in verschillende leeftijdsgroepen. Het bezig zijn met kinderen is mijn passie en met veel fantasie en creativiteit aan de slag kunnen gaan is echt mijn ding.
Bij Theater Poppekus kan ik dit allemaal kwijt. Ik werk mee met het Voorleestheater. Elke maand kiezen we een (prenten)boek. Deze lezen we voor en spelen de scènes uit met poppenspel. Het is heerlijk om te zien hoe de kinderen meegetrokken worden in het verhaal.

 

 

 

Nancy
Mijn naam is Nancy Dijkstra-Zandbergen en ik ben een creatieve duizendpoot met veel energie. Van huis uit ben ik zangeres en entertainer. Ik zing in de kinderliedjesband “Niet Alleen Voor Kids” en speel toneel. Theater Poppekus heeft mij gevraagd een aantal liedjes in te zingen voor de voorstelling “In de Dromenschijn”. Daarna heeft Tineke mij gevraagd om mee te spelen in de voorstelling “Sint en de pakjes uit zee”. Enthousiast geworden door de energie en de voorstelling ben ik daar ingestapt.  Daarna heeft Tineke mij gevraagd voor het ouderproject 'Het geheim van Janna 's koffie'. Ik speel oma Janna en na de voorstelling zing ik liedjes met de ouderen. Zo combineer ik het zingen en het poppenspel. Ik vind het super leuk en ben blij dat ik toegetreden ben tot het Team Poppekus!